Leicesters opprør under Claudio Ranieri kan opprettholdes av TV-kontanter

Leicester var det første laget jeg dekket med jevne mellomrom, og det føltes alltid litt uoverensstemmende at formannen, Martin George, landet i en helikopter den første dagen O’Neill satte seg om restaureringsarbeidet hans. Totalt var det et upretensiøst sted. Kjendis fansen var Rustie Lee og chapen som spiller Roy Cropper på Coronation Street.De brukte fremdeles de klumpete gamle roterende telefonene i presseskuffen, og selv om Filbert Street ikke var den verste bakken på noen måte, var en stativ så mye mindre enn de andre det var mulig å få en fri Bet365 utsikt fra nærområdet tårnblokker og i et spill mot Aston Villa begynte viftavifterene å peke på taket og chanting: “Hva er det som gjør dette helvete?” Leicester City v Chelsea: match forhåndsvisning Les mer

Det var da Flyttingen til den nye stadion kom og personalet begynte å skifte noen av møblene som de innså at stedet var infisert med gnagere. Alle de vandrere spretter, antagelig.

Men hva en ånd av samvær som brorbror fostret. Det var fire topp 10-mål, etter å ha vunnet kampanje med nesten sluttkampen til O’Neills første sesong.Det laget gikk til Anfield fire ganger, vant tre og trakk den andre. De nådde tre League Cup-finaler og Bet365 vunnet to til å parade sin første sølvtøy siden 1964. Alle husker Dennis Bergkamps improvisasjonsbriljant for sitt hat-trick mål på Filbert Street på natten i august 1997 da hollmannen har aldri sett mer imperious. Det de pleier å glemme er at det kom i den tredje minuttet av stoppetid, men Leicester fant fremdeles tiden til å samle det endelige målet med en wild, excentrisk 3-3 draw.

Leicester vant på Old Trafford og Elland Road i dagene da de slo Leeds, mente noe. De bøyde seg ikke for noen, og Chelsea ble påminnet om det etter en annen rommelig Bet365 oppstarts bonus for nye spillere anledning i det gamle bakken. O’Neills dommer den kvelden var en belter.Ken Bates, sa han, var en “fotballkretin”.

For de av oss som fulgte den siden, er det sikkert lett å gjenkjenne de kvaliteter som er blitt sendt ned til dagens Leicester. Dens essens kommer i det faktum at de har hentet flere poeng fra å miste stillinger denne sesongen enn noe annet Premier League-lag. Likevel er det så mye mer til denne siden enn ren personlighetskraft.

Leicester har operert med et høyt nivå av ferdigheter som har forvirrede motstandere. De skryter nok de to eksepsjonelle spillerne til sesongen så langt, selv om det er vanskelig å avgjøre hvem som skal gå først: Jamie Vardy eller Riyad Mahrez?Lederen, Claudio Ranieri, har tvunget engelsk fotball til å revurdere sine kvaliteter, og uansett hva du kanskje synes om gimmickry av de håndtekkede plastklappene, er det noe du lager i den feiende bakken ved elven Soar. Ingen steder i divisjonen har en bedre atmosfære akkurat nå.

Mer enn noe, det er noe herlig absurd om å studere ligatabellen og innse at Leicester har brukt flere dager på toppen enn 17 United (10) siden Sir Alex Fergusons pensjon for to og et halvt år siden. Ranieri-laget kunne være igjen der igjen på mandag hvis de slo sin Unibet gamle klubb, Chelsea, og i de følgende tre spillene møter de Everton, Liverpool og Manchester City.På det tidspunktet vil vi ha nådd halvveis på sesongen, og hvis boblen fortsatt ikke har bristet, vil det være på tide å akseptere det er laget av noe mer vesentlig enn såpe og vann.

Kan det virkelig være at vi har denne diskusjonen om et lag som startet sesongen som 2000-1 for å vinne ligaen og høy blant favorittene å falle ned en divisjon?Vel, la oss ikke bli forøvrig borte enda enn annet enn å si de fortjener sannsynligvis en Unibet sausk unnskyldning fra de av oss som ikke så noe for dem annet enn en lang kamp for å hindre at nedrykksfingrene lukker rundt halsen deres.

Dette er imidlertid et glimt kanskje av hva den øverste divisjonen kan forvente i de kommende årene, og det er ikke så ille å se de større klubbene få nesene sine til å bli tweaked oftere enn de Unibet er vant til. Jamie Vardy: “En Hollywood-film om meg? WOWZERS. Hva skjer i livet? ‘Les mer

Fotballlandskapet ser ut til å forandre seg, selv om skiftet bare er subtilt.En ledende leder fra en av Premier Leagues tradisjonelle store fire fortalte meg for noen dager siden at han forventer at det skal være en vedvarende utfordring for den kvartetten nå den nye tv-avtalen er i kraft. Hver klubb i toppfly er nå rik eller superrik. Ingen er skint i veien for gammel, og for de middelklassifiserte klubber, betyr det en viktig forskjell: de trenger ikke lenger å selge sine Unibet odds på din telefon bedre spillere. De kan si nei, og egentlig mener det, som Chelsea fant ut i forrige sesong da de nesten camped på Evertons plen for å prøve å vinne John Stones og Manchester United med Sadio Mané i Southampton.

Everton er prime eksempel. Allerede har de kjernen til en fin side med Stones, Ross Barkley, Romelu Lukaku, Leighton Baines og Gerard Deulofeu.Hvis de graver i hælene igjen neste sommer – og Uniteds interesse for Stones er ekte – er det latterlig å tro at ved å legge til et par nye signeringer kan de ha realistiske ambisjoner om å gjøre topp fire? West Ham er blitt identifisert som en annen klubb som kan utfordre de neste årene. Southampton, også. Det kan ta litt vant til, men Unibet gapet lukkes, og det vil være spennende å se hvor ambisiøs Leicester er over de neste par overføringsvinduene.

Hovedspørsmålet er hva som skjer på slutten av sesongen når andre klubber uunngåelig begynner å prøve å kirsebær velge sine beste spillere. Hvordan reagerer Leicester hvis det er sagt at et tilbud på £ 25m kommer inn for Mahrez eller noen er så entusiastiske med Vardy, det er et stort bud for spilleren som nettopp har vunnet Premier League-spillerens månedlige priser ?Likeledes er det vanskelig å ikke tro at Kasper Schmeichel må ha mange beundrere, har utviklet seg til en målvakt av noe skille, eller at noen av de mer usungte helter – N’Golo Kanté og Daniel Drinkwater, å sitere bare to – tiltrekker oppmerksomhet . I O’Neill’s dag var det en tenåringsspiller ved navn Emile Heskey som virket smertevis sjenert til tider, men på banen hadde en fantastisk blanding av rå aggresjon og blåsende tempo kombinert med det instinktive ønske , hver gang han fikk ballen, satte han rett mot målet, uavhengig av hvem som var i veien. Heskey skremte livet ut av forsvarerne på en måte som gjorde det forvirrende å se spilleren han ble senere i sin karriere. Men Leicester kunne ikke holde ham. Tottenham og Leeds prøvde å bøye sin økonomiske muskel.Liverpool kom til slutt med et klubbrekord på £ 11m, og i disse dager var det ingen sjanse for at Leicester kunne skru ned den typen penger. Det er annerledes nå, og dette er spørsmålet for Leicester: hvor ambisiøs er de? De er allerede sesongens suksesshistorie, men vil de ha mer og hvor alvorlige er de om det? Og på den forsiden ville det sikkert være en klar melding om at de hadde begynt neste sesong, hadde motstått noen av de gamle oppfordringene til å handle i spillerne som hadde forhøyet dem til denne posisjonen. Mange klubber har engangs sesonger hvor de overgår forventningene.Den vanskeligere delen gjør det til å føle seg som normen, i stedet for unntaket, og det må være Leicesters neste steg, når de har oppdaget hvor langt deres nåværende eventyr tar dem. Port Vale pandered over Hasselbaink

Norman Smurthwaite er en gammel eiendomsmegler med et navn som høres ut som en landsbyboer fra Last of the Summer Wine.Han er faktisk eier av Port Vale, og etter å ha satt klubben til salgs, er det tvilsomt at sporten vil savne ham sterkt dømme etter hans forklaring, hvorfor han avsluttet sjansen til å utnevne Jimmy Floyd Hasselbaink som leder i fjor.

For å gi ham fordelene ved tvil, kan Smurthwaite virkelig ha gode hensikter når han sier at det var fordi han ikke ønsket å sette Hasselbaink i en posisjon der han kunne bli utsatt for rasistisk misbruk etter at det hadde gått dårlige resultater. p>

Det sier ikke mye for hans mening om klubbens tilhørere, men ja, han er riktig å påpeke at det var en undersøkelse av noen rasistiske chanting under et hjemmespill mot Bradford City i februar 2013, selv om det var en god 18 måneder før Hasselbaink ble anbefalt til ham.Fem menn ble arrestert og belastet, men alle ble frikjent i retten.

“Jeg tok ham ikke [Hasselbaink] på grunn av raseproblemet klubben hadde,” sa Smurthwaite. “Jeg trodde ikke det var rettferdig på ham. Kan du forestille deg at den dårlige blokken får misbruk, sammen med det vanlige misbruket hvis resultatene gikk imot ham? Han ville ha vært riktig for klubben, uten tvil, men jeg tror ikke klubben ville ha vært riktig for ham. ”

Det som han ikke synes å forstå er hvor impotent det ser ut til å panderte hva han beskriver som “en veldig liten minoritet”, eller at han faktisk har gitt en liten klump av dunderheads hva de vil: en hvit leder og nå et nivå av publisitet som forlater inntrykk, dette er en klubb hvor hudfarge betyr noe.Smurthwaite har ansatt svarte spillere og ikke bekymret, tilsynelatende, om hvordan publikum kan reagere. Men en svart leder? For risikabelt.

Smurthwaite har utstedt en unnskyldning for slags “hvis noen Port Vale-fan føler at jeg har merket dem som enten rasistiske eller tøffe”. Likevel er det et bredere problem her. Når debatten kommer rundt om det lave antallet svarte ledere i fotball, er det fortsatt folk som tror det ikke kan være sant, i 2015 at en leder ville diskriminere noen for å være svart. Nå har vi en opptak. I tillegg til en flaky forklaring på at det var for Hasselbainks eget gode.

Smurthwaite, aksepterer at “99% av våre fans er gode”, hadde sjansen til å utpeke en av spillets lyse unge ledere og i prosessen , leverer en melding til det lille elementet som kanskje eller kanskje ikke er blant mengden.Han hadde muligheten til å gjøre en forskjell, og det sier ikke mye for ham at han ikke ser ut til å forstå denne delen. Energi langt fra å vinne med fans

Det var et poeng i forrige uke da en gruppe av oss fant fotografforfattere seg ved neste bord til Sir Alex Ferguson og tre av hans medarbeidere da de hadde en drink i baren på hotellet før Manchester Uniteds Champions League-tie i Wolfsburg. I de følgende 20 minutter, det var to anledninger da lokalbefolkningen prøvde å si hei, antagelig i håp om at de kunne få noen ord, et smil eller muligens til og med en autograf. Bare det vanlige: noe lite, men stort nok til å vare livet.

Det var heller ikke sjansen til å komme så langt inn i samtalen.Ferguson hadde på seg klubbens blazer og betalt nær 3 millioner pund per år som klubbens “globale ambassadør”, sendte dem pakking, med irritasjonen klar i stemmen hans og den første fyren fikk en avvisende bølge av hånden.

p> Han var en fantastisk fotballleder og ofte en flott fotballmann. Men han kunne være dypt ubehagelig, Fergie.

Rate this post