Franz Beckenbauer: Jack Warner szerződés volt a fejlesztési segély

A német szövetség (DFB) rázta fel a korrupciós vádakat, Beckenbauer elmondta a Sueddeutsche újságnak, hogy a Fifa végrehajtó bizottságának más tagjai is kedveltek. Transparency International: A Fifa tagszervezetei túlságosan titkosak. Tovább

“A mai szempontból nézve sok dolog viccesnek tűnik, és ma nem így teszel. De abban az időben egyszerűen csak jól értettünk “- mondta Beckenbauer a lapnak. A Sueddeutsche a hétvégi kiadásban megjelentetése előtt megjelentette az interjú részleteit.

A Warner egy hosszú ideje Fifa alelnök és végrehajtó Sportingbet fogadási útmutatók bizottsági tag, valamint a Concacaf vezetője, aki 2011-ben lemondott, és aki most tilos a labdarúgás az élet.

Beckenbauer szerint Warner elmondta a német ajánlattevőknek: “Ha barátok vagy, tegyen valamit a konföderációért.”

A Warner állítólag a németek számára a Fifa és Anglia által társfinanszírozott képzési központot mutatta, amely szintén a 2006-os világbajnokságra pályázott. Beckenbauer szerint a 2000-es szavazást megelőzően aláírták a Warner-szal kapcsolatos megállapodást, és a “ticketing lehetőségekkel rendelkező fejlesztési segélycsomagot” jelentették.

p> A DFB tisztviselői úgy tekintik az üzletet, mint lehetséges vesztegetési kísérletet, annak ellenére, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy valaha is Sportingbet ingyen fogadások történt.Az újságban megjelent megjegyzések nem mondják meg, hogy ez történt-e.

Beckenbauer, a Bayern München egyik nagyja, aki Németország legyőzte a világbajnokságot, a 2006-os bajnokság szervezőbizottságának tagja.

“Mindig mindent aláírtam, még aláírták a kártyát” – mondta Beckenbauer.

nem volt pénzük. “A német Der Spiegel és a Theo Zwanziger korábbi DFB elnöke azt állították, hogy a német ajánlattevők egy lövegalapot használtak, hogy négy ázsiai szavazatot vegyenek.

a gyanús befizetés a Fifa-nak is az ügy középpontjában áll, Beckenbauer szerint az ügylet az akkori Fifa alelnök Mohamed bin Hammammel történt, aki szintén felfüggesztésre került a játékról.

A DFB tisztviselői hogy a szövetség 6,2 millió eurót fizette ki a Fifa-nak, a 2006-os világbajnokság szervező bizottságának sokkal nagyobb pénzügyi támogatásért cserébe.A pénzt az Adidas vezérigazgatója, Robert Louis-Dreyfus fizetett a DFB nevében, majd később visszafizette a DFB. De a fizetés körülményei és céljai továbbra is sötétek maradtak, és az adóelkerülés nyomán német hatóságok . Wolfgang Niersbach, aki a múlt hónapban lemondott DFB elnökként, elődje Zwanziger és egy másik magas rangú tisztviselő vizsgálata alatt áll. Niersbach elmondta, hogy a fizetést személyesen Beckenbauer és a Fifa elnöke, Sepp Blatter rendezte el. Blatter, aki most felfüggesztésre került, és Fifa mindketten tagadta a tudását.

Beckenbauer azt mondta, hogy “feltételezte”, hogy a pénz elment a Fifa pénzügyi bizottságához.Beckenbauer azt mondta, felajánlotta, hogy elmagyarázza mindkét ügyet a DFB-nek, de soha nem kapott választ.

Azt mondta, bizalmas levelet küldött az eljáró szövetségi elnököknek, Reinhard Rauballnak és Rainer Kochnek, de nem válaszoltam.

Rauball pénteken kijelentette, hogy válaszolt a Beckenbauer vezetőségének.

“Felhívom Mr. Beckenbauer-t most “Rauball szerint a DFB találkozója után Rauball elmondta, hogy Koch és Koch nem az ügyet vizsgálják, hanem a DFB által bérelt ügyvédi irodát. Azt mondta, Beckenbauer a tervek szerint a jövő héten beszélt a paneltel, miután megkérdezték a múlt hónapban.

Rate this post